image desciption
Home / Media-aandacht aangifte oud-pupillen OG Heldringstichting tegen ‘loverboys’

Media-aandacht aangifte oud-pupillen OG Heldringstichting tegen 'loverboys'

Afgelopen dinsdag 21 augustus is er een artikel in de Gelderlander verschenen waarin gesteld wordt dat oud-pupillen die verbleven bij OG Heldringstichting niet veilig zouden zijn geweest voor ‘loverboys’ c.q. mensenhandelaren.

Wij betreuren dit ten zeerste en leven mee met de betrokken jongeren en hun families. Wij kunnen vanwege privacy redenen echter niet ingaan op individuele casuïstiek.

De directie van OG Heldringstichting was niet op de hoogte van het feit dat er aangifte is gedaan door de betrokken oud-pupillen tegen de ‘Loverboys’. Ook was ons niet bekend dat er justitieel onderzoek werd gedaan naar hun situatie en dat dit heeft geleid tot een rechtszaak.

De behandeling bij OG Heldringstichting is gebaseerd op bewezen effectieve behandelmethoden. Voor iedere jongere maken we een wetenschappelijk gevalideerde risicotaxatie. Dit stelt ons in staat om jongeren de specialistische zorg te bieden die noodzakelijk is en hen tijdens het verblijf bij OG Heldringstichting te beschermen. We doen alles wat – binnen de marges van  JeugdzorgPlus – mogelijk is om hun veiligheid te garanderen.

 

image description

Heb je een vraag?

image description

Terug naar het nieuwsoverzicht

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!