image desciption
Home / Reactie op het artikel Omroep Gelderland ”Nederland is kampioen uit huis plaatsen’, forse kritiek op jeugdzorg’

Over ons onderzoek naar het leefgroepklimaat en veiligheidsbeleving

Op 9 oktober verscheen het artikel ‘Nederland is kampioen uit huis plaatsen’, forse kritiek op jeugdzorg’ , van Omroep Gelderland. Als instelling hebben wij de mogelijkheid gekregen om een reactie te geven op een citaat van dhr. van der Helm dat in het boek ‘Kinderen van de Staat’ is opgenomen. Omdat niet onze gehele reactie is opgenomen in het artikel, willen wij deze graag via dit bericht alsnog overbrengen.

Over ons onderzoek naar het leefgroepklimaat en de veiligheidsbeleving onder jongeren

OG Heldringstichting doet jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit van het leefgroepklimaat en de veiligheidsbeleving onder jongeren. Op basis van dit structureel onderzoek creëren wij verbeterpunten die we dan ook jaarlijks intern implementeren. Zo werken wij al jaren structureel aan verbetering van de veiligheidsbeleving.

Dhr. van der Helm heeft jaren geleden een verzoek gedaan om zijn onderzoeksmethode te mogen toepassen binnen OG Heldringstichting. Bij evaluatie bleek dat zijn onderzoeksmethode niet aansloot bij onze behandelwijze. Voorwaarde voor onderzoek is namelijk dat deze de behandeling niet mag beïnvloeden. Aangezien de onderzoeksmethode van dhr. van der Helm niet was toegesneden op onze behandelwijze heeft OG Heldringstichting deze onderzoeksmethode niet gecontinueerd en er voor gekozen de eigen onderzoeksmethode te handhaven.

Ook wij hebben overigens meegewerkt aan het boek van Hélène van Beek. Dit was in april 2018. Wij hebben deze samenwerking als erg prettig ervaren.

image description

heb je nog meer vragen?

Neem dan contact op met onze afdeling communicatie:

Martijn Roumen | m.roumen@ogheldring.nl | 0488 – 47 11 11

image description

Terug naar het nieuwsoverzicht

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!