image desciption
Home / Publicatie: implementatie van de START:AV binnen OG Heldringstichting

Publicatie over de implementatie van de START:AV binnen OG Heldringstichting

Sinds 2016 is gestructureerde risicotaxatie een centraal onderdeel van de diagnostiek en behandeling binnen de OG Heldringstichting. Met behulp van de Short-Term Assessment of Risk and Treatability: Adolescenten versie (START:AV; De Beuf, de Vogel, & de Ruiter, 2016) wordt het toekomstige risico op acht schadelijke uitkomsten, waaronder geweld en slachtofferschap, ingeschat. De implementatie van de START:AV werd geëvalueerd als onderdeel van het onderzoeksproject van promovenda Tamara De Beuf.

De eerste publicatie uit een reeks

De Beuf maakt gebruik van modellen uit het vakgebied van implementatieonderzoek om haar bevindingen te analyseren en te interpreteren. Het huidige artikel is de eerste in een reeks van publicaties over dit implementatieonderzoek en focust op het meten van implementatiesucces.

Een evaluatie van 5 uitkomstmaten

Met behulp van vragenlijsten evalueerde ze vijf uitkomstmaten, waaronder gebruikerstevredenheid, haalbaarheid, en integratie. Het bevragen van deze constructen bij medewerkers was zinvol om onderdelen te identificeren die extra aandacht en doorontwikkeling vereisten. De praktische implicaties van deze studie waren aanzienlijk: het risicotaxatie-instrument kon namelijk beter geborgd worden in de dagelijkse klinische praktijk.

Referentie

De Beuf, T. L. F., de Vogel, V., & de Ruiter, C. (2019). Implementing the START:AV in a Dutch Residential Youth Facility: Outcomes of Success. Translational Issues in Psychological Science, 5(2), 193-205.

Lees de samenvatting

image description

Ook risicotaxatie inzetten?

Vraag naar onze training en handleiding.

Tamara de Beuf | startav@ogheldring.nl | 088 – 101 57 10

image description

Terug naar het nieuwsoverzicht

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!