image desciption
Home / GezinshuisPlus

GezinshuisPlus

Dit product is in de verkenningsfase.

Jongeren (12-18 jaar) met complexe problemen kunnen terecht voor behandeling in een Gezinshuis(Plus) op ons terrein in Zetten. Een gezinshuis lijkt op een normale gezinsomgeving, maar is zeer duidelijk, gestructureerd en overzichtelijk. Er wordt gewerkt aan een goede toekomst voor de uithuisgeplaatste jongere, in samenwerking met de biologische ouders.

Waarom een gezinshuis?

Een gezinshuis is een goede oplossing als thuis wonen voor een jongere tijdelijk niet mogelijk is. De gedragsproblemen zijn bijvoorbeeld te heftig en te risicovol. Met het gezinshuis willen wij een plaatsing in een (open of gesloten) behandelgroep voorkomen of verkorten.

Wonen in een veilige gezinsomgeving

In een gezinshuis wordt met de jongere gewerkt aan het herstel van het gewone leven. De jongere woont in een veilige gezinsomgeving op het terrein, gaat er naar school en heeft er vrije tijdsbesteding en therapie. Op dit moment bereiden wij de opening voor van een gezinshuis op ons terrein in Zetten.

GezinshuisPlus: met gezinshuisouders én specialistisch team

In een GezinshuisPlus wonen maximaal 4 kinderen en 2 gezinshuisouders. Gezinshuisouders zijn experts in opvoeden. Ze hebben altijd een achtergrond in de zorg voor jeugd. En beschikken over de juiste eigenschappen waarmee ze kinderen kunnen leren om weer vertrouwen in volwassenen te ontwikkelen. De gezinshuisouders worden ondersteund door een specialistisch team. Zij bieden begeleiding bij behandeling, onderwijs, dagbesteding en vrije tijd. Dat maakt de ‘Plus’ in GezinshuisPlus.

Voor jongeren met complexe problemen

Jongeren kunnen in een Gezinshuis(Plus) komen wonen vanuit huis of vanuit een gesloten behandelgroep. Gezinshuis(Plus) is toegankelijk met een beschikking van de gemeente of met een voorwaardelijke machtiging.

Lees meer

 • Wat is onze visie op een GezinshuisPlus?

  Wat is onze visie op een GezinshuisPlus?

  Ieder kind verdient een veilige omgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat het gezin daarvan de basis is. Door de combinatie van deze gezinsbasis met professionele gezinshuisouders én specialistische behandelexpertise vanuit OG Heldringstichting, kunnen jonge kinderen 24 uurs professionele zorg ontvangen zonder een gesloten opname.

  In een GezinshuisPlus zijn wonen, onderwijs en vrije tijd zorgvuldig en professioneel op elkaar aangesloten en afgestemd op de individuele ontwikkeling, competenties en talenten van een kind. Door het sterk normaliserend karakter kan het gewone leven worden hersteld en wordt opvoeden naar een volwaardig burgerschap weer mogelijk.

 • Welke kernwaarden vinden wij bij een GezinshuisPlus belangrijk?

  Welke kernwaarden vinden wij bij een GezinshuisPlus belangrijk?

  We vinden het belangrijk dat:

  • de jongere veilig kan opgroeien in een normale gezinsomgeving;
  • de jongere – door samen te leven met andere jongeren en professionele gezinshuisouders – kan werken aan herstel van het gewone leven, waar mogelijk in samenwerking met de biologische ouders;
  • de jongere langdurig en herhalend positieve ervaringen kan opdoen tijdens de opvoeding;
  • de jongere een gefaseerde, professionele begeleiding ontvangt, door de hulpvraag vast te stellen en hulpverleningsdoelen te realiseren;
  • de jongere een behandelprogramma krijgt aangeboden dat aansluit bij zijn of haar leeftijdsfase.
 • Het profiel van een gezinshuisouder

  Het profiel van een gezinshuisouder

  Ben jij een stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben jij een opvoeder die niet loslaat, maar ‘vastpakt’? In samenwerking met Gezinshuis.com en Lindenhout zijn wij op zoek naar gezinshuisouders voor de regio Arnhem-Nijmegen, locatie is in Zetten

  Werken als gezinshuisouder
  Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Je zorgt, eventueel samen met je partner, voor enkele kinderen en jongeren gedurende langere tijd van hun leven. Als gezinshuisouder ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en behandeling van kinderen met vaak een complexe orthopedagogische problematiek, waarbij de nadruk ligt op observeren, begeleiden en stimuleren. Je werkt aan de verbetering van het gedrag van de jeugdigen, zoals het stimuleren van sociale vaardigheden. Je biedt structuur en je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Je volgt de ontwikkeling van de kinderen en stimuleert hen in hun ontwikkeling aan de hand van gerichte doelen, welke zijn opgesteld in het hulpverleningsplan. Hierbij werk je samen met o.a. de biologische ouders en het netwerk van het kind en wordt je ondersteund door de expertise van OG Heldringstichting.

  Wat houdt dat in?
  Als gezinshuisouder benader je kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je bent in staat je in te leven in wat een kind voelt en meemaakt. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind. Je toont daarbij respect voor de eigenheid en autonomie van ieder kind en bent in staat het ouderschap te ‘delen’ met biologische ouders. Tenslotte werk je volgens het hulpverleningsplan en reflecteer je systematisch op jouw eigen handelen, waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering. En je werkt in loondienst bij OG Heldringstichting of als zelfstandig ondernemer binnen de franchiseformule van Gezinshuis.com. Dat is aan jou, wat het beste bij je past.

  Als gezinshuisouder:

  • sta je positief in het leven en je denk je veelal in oplossingen;
  • beschik je over doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een hoge betrokkenheid;
  • ben je creatief, stressbestendig en kun je improviseren;
  • weet je biologische ouders nadrukkelijk te betrekken;
  • ben je in het bezit van goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van samenwerkingscontacten met (pleeg)ouders, familie, scholen en externe instanties;
  • sta je open voor begeleiding en/of coaching en kun je reflecteren op je eigen handelen;
  • beschik je over een zorg gerelateerde Mbo (minimaal niveau 4) of Hbo scholing (en/of ben je bereid tot het volgen van een Hbo-opleiding).
 • Wat is de planning voor het aanbod GezinshuisPlus?

  Wat is de planning voor het aanbod GezinshuisPlus?

  • Op dit moment zijn wij bezig met de ontwikkeling en inrichting van een GezinshuisPlus op ons terrein in Zetten.
  • Na de informatieavond op 27 september 2018 start de werving en selectie van professionele gezinshuisouders;
  • Er wordt intensief samengewerkt met onder meer Pactum Jeugd en Opvoedhulp en Gezinshuis.com.
 • Ik wil gezinshuisouder worden, wat nu?

  Ik wil gezinshuisouder worden, wat nu?

  Na een eerste kennismaking bekijken we samen de wederzijdse interesse. Vervolgens verloopt de  selectie aan de hand van:

  • jouw schriftelijke reactie met CV en motivatie;
  • een daaropvolgende referentiecheck;
  • een VOG/antecedenten aanvraag;
  • een competentietest;
  • en, indien van toepassing, het indienen van een ondernemingsplan.
image description

Bekijk ook ons volledige zorgaanbod.

image description

Wil je meer weten, meedenken of Gezinshuisouder worden?

Neem contact op met onze projectmanager:

Simone Legtenberg | 06 – 44 58 27 98 | e-mail

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!