image desciption
Home / Gezinshuisouder GezinshuisPlus worden?

Gezinshuisouder GezinshuisPlus worden?

Graag vertellen wij je meer over het leven als gezinshuisouder en het starten van een gezinshuis. De OG Heldringstichting is op zoek naar gezinshuisouders voor ‘reguliere’ gezinshuizen en GezinshuisPlus huizen.

Hieronder vind je alvast meer informatie over het profiel van een gezinshuisouder. Ook kun je je hieronder aanmelden voor een verdere kennismaking met OG Heldringstichting.

Ik kun je meer lezen op onze zorgproductpagina over GezinshuisPlus

Lees meer

 • Het profiel van een gezinshuisouder

  Het profiel van een gezinshuisouder

  Ben jij een stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben jij een opvoeder die niet loslaat, maar ‘vastpakt’? In samenwerking met Gezinshuis.com en Lindenhout zijn wij op zoek naar gezinshuisouders voor de regio Arnhem-Nijmegen, locatie is in Zetten

  Werken als gezinshuisouder
  Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Je zorgt, eventueel samen met je partner, voor enkele kinderen en jongeren gedurende langere tijd van hun leven. Als gezinshuisouder ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en behandeling van kinderen met vaak een complexe orthopedagogische problematiek, waarbij de nadruk ligt op observeren, begeleiden en stimuleren. Je werkt aan de verbetering van het gedrag van de jeugdigen, zoals het stimuleren van sociale vaardigheden. Je biedt structuur en je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Je volgt de ontwikkeling van de kinderen en stimuleert hen in hun ontwikkeling aan de hand van gerichte doelen, welke zijn opgesteld in het hulpverleningsplan. Hierbij werk je samen met o.a. de biologische ouders en het netwerk van het kind en wordt je ondersteund door de expertise van OG Heldringstichting.

  Wat houdt dat in?
  Als gezinshuisouder benader je kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je bent in staat je in te leven in wat een kind voelt en meemaakt. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind. Je toont daarbij respect voor de eigenheid en autonomie van ieder kind en bent in staat het ouderschap te ‘delen’ met biologische ouders. Tenslotte werk je volgens het hulpverleningsplan en reflecteer je systematisch op jouw eigen handelen, waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering. En je werkt in loondienst bij OG Heldringstichting of als zelfstandig ondernemer binnen de franchiseformule van Gezinshuis.com. Dat is aan jou, wat het beste bij je past.

  Als gezinshuisouder:

  • sta je positief in het leven en je denk je veelal in oplossingen;
  • beschik je over doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een hoge betrokkenheid;
  • ben je creatief, stressbestendig en kun je improviseren;
  • weet je biologische ouders nadrukkelijk te betrekken;
  • ben je in het bezit van goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van samenwerkingscontacten met (pleeg)ouders, familie, scholen en externe instanties;
  • sta je open voor begeleiding en/of coaching en kun je reflecteren op je eigen handelen;
  • beschik je over een zorg gerelateerde Mbo (minimaal niveau 4) of Hbo scholing (en/of ben je bereid tot het volgen van een Hbo-opleiding).
 • Ik wil gezinshuisouder worden, wat nu?

  Ik wil gezinshuisouder worden, wat nu?

  Na een eerste kennismaking bekijken we samen de wederzijdse interesse. Vervolgens verloopt de  selectie aan de hand van:

  • jouw schriftelijke reactie met CV en motivatie;
  • een daaropvolgende referentiecheck;
  • een VOG/antecedenten aanvraag;
  • een competentietest;
  • en, indien van toepassing, het indienen van een ondernemingsplan.

Kennis maken?

Neem contact op met Projectleider Simone Legtenberg:

06-455 82 798 | e-mail.

Of laat hier je gegevens achter

 • Lees voordat je jouw gegevens invult onze Privacy Policy.