image desciption
Home / Zorgaanbod & advies

Zorgaanbod & advies

OG Heldringstichting helpt jongeren en gezinnen om weer in een positieve toekomst te geloven. Onze behandelmethoden zijn bewezen effectief. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen bij ons terecht. En zelfs boven de 18 jaar!

Wat hebben jullie nodig? Dat staat bij ons voorop. Onze hulp kan variëren van één specifiek zorgproduct tot een volledige zorglijn. Om zorg op maat te kunnen bieden, bekijken we eerst de problemen, de hulpbehoefte en de hulp die al is gegeven. Het liefst helpen we jongeren thuis of dichtbij huis. Gesloten behandeling proberen we te voorkomen. Is dat toch nodig? Dan houden we de duur van het verblijf zo kort mogelijk.

Hoe moeilijk een situatie ook lijkt…

Iedere zorgvraag is anders. Om jou te helpen met de beste zorgkeuze, kun je advies inwinnen bij onze zorgadviseur Karine Jackson. Zij helpt je bij het op tijd signaleren van risico’s en het samenstellen van een passende en effectieve zorglijn. Waar nodig sluiten wij aan bij jullie casusoverleg.

Heb je een vraag over aanmelden of de keuze van de juist zorg?

laat je door ons adviseren

image description

JeugdzorgPlus

Jeugdhulp met machtiging gesloten jeugdzorg

Gesloten jeugdzorg (JeugdzorgPlus) bieden wij aan jongeren van 12 tot 18 jaar met complexe gedragsproblemen. Het gaat om gedwongen hulp, omdat er sprake is van een structureel veiligheidsrisico voor de jongere zelf of voor de omgeving.

image description

ZIKOS

Jeugdhulp met machtiging gesloten jeugdzorg

Soms is een jongere zodanig een gevaar voor zichzelf dat er extra intensieve veiligheid en stabiliteit nodig is. Dat bieden we met ZIKOS: Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie in een gestructureerde klinische omgeving.

image description

Open groepsbehandeling

Jeugdhulp met een bepaling jeugdhulp (vrijwillig toegankelijk)

Jongeren (12-18 jaar) die ernstig vastlopen thuis, op school en in de vrije tijd kunnen bij ons terecht voor een 3-milieu behandeling. Stabilisatie en een behandeling in een open groep worden afgewisseld met individuele therapie en behandeling thuis.

image description

Multi Systeem Therapie

Jeugdhulp met een bepaling jeugdhulp (vrijwillig toegankelijk)

Hoe zorg je dat ernstige gedragsproblemen bij een jongere afnemen? En hoe geef je het gezin en het netwerk weer controle over de situatie? Met MST kunnen wij uithuisplaatsingen voorkomen of verkorten.

image description

Risicotaxatie met START:AV

Training voor professionals

START:AV maakt het mogelijk om goed in te schatten welke risico’s het gedrag van een jongere met zich meebrengt. Ook maakt het instrument helder welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid te waarborgen, zowel van de jongere als de omgeving.

image description

Schematherapeutisch werken

Training voor professionals

Binnen onze basismethodiek behandelen wij niet alleen op het niveau van gedrag, maar ook op het niveau van de persoonlijkheid van de jongere. Dit leidt tot minder restrictief handelen en een veiliger behandelklimaat.

Binnen onze residentiële zorg en behandeling maken wij gebruik van de volgende:

behandelmethodieken, therapieën en trainingen

image description
image description

Wat we bereiken

Jongeren die bij ons behandeld zijn, laten een middelgrote tot (zeer) sterke verbetering zien van hun vaardigheden. Dit betekent voor veel jongeren een positieve omslag in hun leven. Zij kunnen weer een nieuwe start maken.

meer over onze resultaten
  • 0%

    Afname agressieproblemen door gesloten behandeling

  • 0%

    Van onze MST trajecten voorkomen uithuisplaatsingen

  • 0

    Rapportcijfer cliënttevredenheid

image description
Jordi (16) Jongere
"Vroeger was er altijd chaos in mijn hoofd. Onverwachte dingen, daar kon ik niet goed mee omgaan. Nu gaat dit veel beter en raak ik veel minder snel in paniek."
bekijk mijn filmpje

Altijd up to date?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Schrijf je in!